Beleggen tegen de massa in met MountainShield

by Paul

Wij mensen zijn van nature geneigd om te kiezen voor de gemakkelijke weg. De gebaande paden zijn niet voor niets door tientallen voorgangers op de grond ingesleten. Volg de massa! Zo handelen veel beleggers ook met de trend mee. Wordt een aandeel veel gekocht? Dan stappen zij ook in. Wordt het gedumpt? Dan drukken ook zij op de verkoopknop.

Daar speelt soms emotie een rol. U leest een artikel of kijkt naar de koersgrafiek. U reageert. Pech gehad als de massa het bij het niet bij het juiste eind blijkt te hebben. Soms heeft de massa immers wel degelijk gelijk.

Maar de contraire belegger weet wanneer er juist tegen de stroom moet worden ingeroeid. Wanneer het er naar uitziet dat de massa het fout ziet.

MountainShield: contrair beleggingsfonds

Dat inzicht heeft niet iedereen en dat is gelukkig helemaal niet erg. Selwyn Duijvestijn heeft er zijn beroep van gemaakt om contrair te denken èn te handelen. Onder zijn deskundige leiding is in 2015 het MountainShield Capital Fund opgericht. Dit contraire beleggingsfonds was een jaar later het best presterende en snelst groeiende fonds van Nederland.

Het MountainShield Capital Fund belegt voor haar participanten in beursgenoteerde bedrijven voor de middellange termijn volgens een degelijke long/short strategie die wordt aangevuld met een dagelijkse handelsstrategie.

Long/short beleggen

Met een long/short strategie profiteert u van stijgende én dalende koersen. Door continu een juiste combinatie van opwaarts en neerwaarts gerichte beleggingen aan te houden, is het Fonds trendonafhankelijk en vaart het haar eigen koers. Door spreiding aan te brengen over sectoren wordt getracht de volatiliteit van het fondsrendement verder te beperken. Het actieve, dagelijkse beheer zorgt ervoor dat er snel ingespeeld kan worden op de kansen in de markt.

ROI asset management

Inmiddels is het MountainShield fonds ondergebracht bij gerenommeerd fondsenhuis ROI asset management. Als participant heeft u daar een eigen, vaste aanspreekpunt. Ontdek wat ROI voor u als belegger kan betekenen en maak een afspraak voor een persoonlijke kennismaking.

Meer over aandelen en beleggen

Leave a Comment