Contrair beleggen in de coronacrisis

by Paul

Door de corona pandemie zijn de economieën wereldwijd stilgevallen, met de scherpe daling van de olieprijs als gevolg. De koersen van vrijwel alle aandelen op de beurs zijn daarop gehalveerd. De geschiedenis kent nauwelijks een nadrukkelijker “buy low” moment. Want laten we wel zijn, de economie draait zodra het virus is overgewaaid weer op volle toeren verder. Misschien nog wel extra hard. Contrair beleggers staan daarom nu in de startblokken om in te slaan.

Tegen de massa in

Een contrair belegger is ervan overtuigd dat massapsychologie leidt tot een verkeerde waardering van activa, van sectoren of van individuele aandelen en dat daar gebruik gemaakt van kan maken. Fundamenteel is er namelijk niets mis met het gros van de bedrijven die nu plotseling in zeer zwaar weer lijken te zitten. Dat maakt de huidige beurskoersen bizar en tegelijk onweerstaanbaar. Maken Shell, Unilever, Ahold en ABN AMRO plotseling minder winst? Wellicht is er een kleine dip, maar over een paar maanden is dat nauwelijks meer merkbaar.

Huidige daling is instapmoment

Onze fondsmanagers bekijken daarom nu bedrijven waarvan de aandelenkoers substantieel gedaald is de laatste tijd en waarvan wij bij ROI asset management denken dat die daling in de toekomst weer gecompenseerd gaat worden. Wij zien de huidige daling als een instapmoment.
Wij zijn sinds jaar en dag expert op het gebied van contrair beleggen. De sterkste bedrijven zullen hun koers het snelst weer zien herstellen als het virus verleden tijd is. Het moet gezegd: ook voor contrair beleggers zijn dit ongekende tijden.

Hoelang de crisis nog duurt, weet niemand. En hoewel ons is opgedragen niet te hamsteren, is de tijd aanstaande dat contrair beleggers in gaan slaan.

Altijd bereikbaar, ook in deze crisistijd

ROI asset management blijft ondertussen even toegankelijk als altijd. Juist in deze volatiele tijden op de beurs merken we dat beleggers graag onze experts willen spreken. Wij kunnen ons dat goed voorstellen. Als ook u een videoafspraak wilt, is dat mogelijk. Wij staan voor u klaar.

Meer over aandelen en beleggen

Leave a Comment