De mode van het contrair beleggen

by Paul

Contrair beleggen heeft een lange en winstgevende geschiedenis. Geschiedenis herhaalt zich keer op keer weer. Net zoals mode. Retro is in, alles wat ooit in vogue was komt ook een keer terug in zwang. Wanneer een aandeel in de mode is, kan deze stijgen naar de maan en verder. Iedereen die kijkt naar aandelen van honderden miljarden euro’s, kan raden dat wanneer dit aandeel in de mode is, het veelvouden kan opleveren voor bedrijven in de glorieuze bubbel van het moment in de spotlight.

Je kunt niet tegen mode vechten. Mode dwingt en maakt aandelen van onschatbare waarde. De keerzijde van de medaille is dat sommige aandelen zo impopulair worden dat ze waardeloos worden, of weinig waard zijn in vergelijking met verwarrend vergelijkbare aandelen. Timing is everything.

Apple in de mode


Het wordt nog vreemder wanneer een verliesgevend aandeel in de spotlight zo hoog gewaardeerd wordt. En dat een winstgevend, solide bedrijf dat gemakkelijk een aanzienlijke comeback kan maken, gewaardeerd wordt op een fractie van het bedrijfsniveau van de ander.

Een heel goed voorbeeld hiervan is Apple. Het aandeel Apple noteerde op een punt omgerekend op 11 dollar
cent. Dit suggereert een ouderwets bedrijf op de rand van faillissement, omdat het geen geloofwaardigheid heeft. Een technische messias later en het bedrijf kan de helft van het BNP van Afrika waard zijn. Contrair beleggen gaat over springen op de zeldzame comeback-trein die van 20 kilometer per uur ineens naar HSL-speed kan gaan.

Contrair marktgevoel

Nu wilt u natuurlijk weten hoe u het eenvoudigst kan profiteren van de kennis van experts in contrair beleggen. Het team van Marktgevoel, onder leiding van meesterbelegger Selwyn Duijvestijn, zijn zulke experts. En u kunt u abonneren op hun beleggingstips. Met het Contrair beleggen abonnement van Marktgevoel ontvangt u iedere eerste maandag van de maand één concrete contraire beurstip. Dit betekent dat u een uitgebreid rapport van minimaal 800 woorden
ontvangt met een duidelijke heldere visie over één sterk ondergewaardeerd bedrijf.

Contrair beleggen is hun specialiteit en betekent:
● 12 concrete beurstips per jaar
● Anders dan de gemiddelde grijze beursanalist
● Een eigen koers durven varen
● Een trackrecord vanaf 2009

Natuurlijk kunt u nu en dan een winstje meepakken door met de massa mee te gaan, maar het is vaak lucratiever te zoeken naar aandelen die ondergewaardeerd zijn.

Overigens is Selwyn Duijvestijn tegenwoordig fondsmanager bij boutique vermogensbeheerder ROI asset management. Als fondsenhuis biedt ROI am een breed palet van beleggingsfondsen waardoor er voor iedere participant een geschikt aanbod is om het vermogen te beleggen.

Meer over aandelen en beleggen

Leave a Comment